انیمیشن هایی با محوریت شخصیت پسرانه

اژدها سواران

آیا می دانید…

طبق پژوهش های انجام شده، انیمیشن ها و شخصیت های آن ها روی فرزندتان تاثیر گذار هستند؟ تا به حال با خود فکر کردید که کدام انیمیشن ها پسرانه هستند؟ باور دارید که می توانند در شکل گیری رفتارها و الگوهای ذهنی کودکان موثر باشند؟
حالا فکر کنید اگر هر کودکی متناسب با جنسیت خودش انیمیشن های مناسب را تماشا کند، این تاثیرات می تواند چند برابر باشد و هویت جنسی، نقش های اجتماعی و اخلاقی او را تحت الشعاع قرار دهد.

اگر شما هم به دنبال انیمیشن هایی با محوریت شخصیت پسرانه هستید، در ادامه با معرفی 5 انیمیشن کاربردی، همراه باشید !

انیمیشن پسرانه بچه زرنگ

1. بچه زرنگ

(مناسب کودکان بالای 10 سال)

انیمیشن «بچه زرنگ» پویانمایی شاد و کودکانه ای است که در چهل‌و یکمین جشنواره فیلم فجر به کوشش گروه هنر پویا اکران شده‌است.
در این پویانمایی، زندگی محسن را می‌بینیم که تحت تاثیر ابر قهرمانان قرار گرفته و لقب بچه زرنگ را برای خود انتخاب کرده. او قصد دارد تا کار بزرگی برای جنگل و حیوانات آن، انجام دهد. الگوهای مثبتی در این اثر وجود دارند و پیام‌های مناسبی مثل، همکاری، کمک به حیوانات، تکیه بر توانایی‌ها و توکل بر خدا، را به نمایش می‌گذارند. البته باید توجه داشت که داستان در فضای جنگل و شکارچیان رخ می‌دهد. بنابراین باید منتظر صحنه‌های نسبتا خشن باشیم.

نکاتی که خوب است بدانید:

• بهتر است پس از پایان انیمیشن، در قالب صحبت‌هایی کوتاه و غیرمستقیم، درباره اهمیت کسب اجازه از والدین، اشتباه‌بودن تقلید صرف، ایجاد حد و حدود استفاده از ابزارهای خطرناک و نحوه برخورد مناسب با حیوانات وحشی و اهلی، با فرزندتان صحبت کنید، تا تاثیرات منفی رفتار نادرست محسن را خنثی کنید.

• داستان بچه زرنگ، درباره نجات ببر مازندران و مسئله انقراض حیوانات است و ممکن است دغدغه ذهنی برای کودکان ایجاد کند و آن‌ها کمک به حیوانات را وظیفه خود بدانند. با ارائه راهکارهایی منطقی و مناسب سن فرزندان، مثل جمع‌آوری زباله از جنگل، خاموش‌کردن آتش و حفظ محیط زیست حیوانات، کودکان را در این راه یاری دهید و خیال آن‌ها را از وجود جنگل‌بانان و نهادهای مراقبتی از جنگل و حیوانات آن، آسوده کنید.

• در انتها لازم به ذکر است که بچه زرنگ، پیوند جالبی با داستان امام رضا (علیه السلام) و چرایی لقب ضامن آهو بودن ایشان دارد. ضمن شرح مفصل داستان و صحبت درباره آن، سعی کنید با استفاده از داستان‌های دینی و قرآنی، در آشنایی هرچه بیشتر فرزندتان با قصه‌های مذهبی، بکوشید.

• درباره محسن و ویژگی‌های مثبت و منفی شخصیت او با یکدیگر صحبت کنید.

انیمیشن پسرانه کوکو

2. کوکو

(مناسب کودکان بالای 9 سال)

«میگل» پسربچه‌ای بازیگوش و شخصیت اصلی انیمیشن «کوکو» است. او به موسیقی علاقه دارد، اما مجبور است نوازندگی را مخفیانه و به دور از چشم خانواده تمرین کند؛ چون ساز زدن در خانوادۀ او کاری ناپسند و زشت است.

آنچه خوب است بدانید:

• پررنگ‌ترین مفهومی که این انیمیشن قصد دارد به کودک انتقال دهد، نقش خانواده است. در ابتدای انیمیشن، ” خانواده ” مانع پیشرفت، رشد، و رسیدن به آرزوهاست اما به مرور کودک این را در می‌یابد که در مواقع خطر هیچکس اندازه‌ی خانواده نمی تواند نجات بخش باشد.

• نحوه‌ی تعامل صحیح، مطرح کردن خواسته‌ها با خانواده از دیگر نکاتی است که می شود به آن تکیه کرد.

• همچنین، این انیمیشن می تواند پیام هایی درباره مرگ و زندگی پس آن را برای فرزندتان به تصویر بکشد.

• به علاوه این انیمیشن تلاش برای رویاها و ناامید نشدن و خود باوری را در بر دارد.
• سعی کنید با توجه به موضوع انیمیشن بر سر اختلافات خود و فرزندتان با یکدیگر گفت و گو کنید و ببینید از چه راه هایی می توان آن ها را حل کرد.

 

انیمیشن پسرانه ابری با احتمال بارش کوفته قلقلی

3. ابری با احتمال بارش کوفته قلقلی

(مناسب کودکان بالای 9 سال)

انیمیشن «ابری با احتمال بارش کوفته‌قلقلی» ماجرای یک پسر است که آرزوی مخترع‌شدن دارد؛ اما کسی جز خودش او را نابغه نمی‌داند.

نکات کلیدی انیمیشن:

• دیدن این انیمیشن می‌تواند کودکان را بخنداند، اهمیت تلاش، امید و کار تیمی را به آن‌ها یاد دهد.

• کودکان را برای فهم رفتارهای درست و نادرست شخصیت‌ها راهنمایی کنید. صحنه‌هایی ممکن است کودکان را بترساند یا به تخیل کودکان دامن بزند، در این‌صورت به کودکان کمک کنید.
• کودکان در این انیمیشن پدران مهربانی را تماشا می‌کنند که به سبک‌های مختلف پسرشان را دوست دارند و اهمیت خانواده و دوست را در ماجرای فلینت لاکوود متوجه می‌شوند.
• با فرزندتان درباره ی اینکه «چه عواملی باعث موفقیت فلینت لاکوود شد؟ او چه اشتباهاتی داشت؟» گفت و گو کنید.

 

انیمیشن پسرانه پسر دلفینی

4. پسر دلفینی

(مناسب کودکان بالای 9 سال)

انیمیشن پسر دلفینی، داستان یک پسر است که طی یک سانحه هوایی بعد از سقوط هواپیما به دریا پرتاب می‌شود و زندگی جدیدی را با دلفین‌ها و حیوانات آبزی شروع می‌کند اما بعد از گذشت زمان از دریا وارد جزیره‌ای در جنوب کشور ایران می‌شود و به دنبال مادرش می‌گردد. پسر دلفینی، پسرِ مادر شجاع و فداکاری است که بعد از مادرش مسیر او را طی می‌کند و با شعار “برای مردم” در مسیر نجات دنیا قدم برمی‌دارد.

نکات مهم انیمیشن:

• یکی از ویژگی‌های بارز این اثر در نسبت به سایر آثار ایرانی، پرداخت ویژه و قابل توجه آن به فرهنگ ایرانی و اسلامی است. این اثر با نمایش مردم جنوب کشور روایت زیبا و جذابی از فرهنگ جنوب و پوشش اسلامی و ایرانی آن‌ها دارد.
• صحنه‌های خشن و ترسناک در طول داستان بسیار کم و ناچیز است اما دقایق پایانی این اثر با تعلیق و شدت خشونت بیشتری به نمایش درمی‌آید.
• خوب است پس از تماشای انیمیشن راجع به جنوب و شهر داستان، ویژگی های مثبت پسر دلفینی، عوامل موفقیت او و اتفاقات آن گفت و گو کنید.

 

انیمیشن پسرانه چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم

5. چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم

(مناسب کودکان بالای 8 سال)

در انیمیشن چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم، هیکاپ برخلاف سایر وایکینگ­ها اژدهاکش نیست و حتی با یکی از اژدهایان رابطه دوستانه برقرار می کند.
وقتی پدر او در نبرد با یک اژدها رو به شکست می رود، هیکاپ با کمک دوست اژدهای خود، پدرش را نجات می دهد و درنتیجه تمام وایکینگ ها دست از دشمنی با اژدها برمی دارند.

آنچه لازم است بدانید:

• در این انیمیشن ابتدا شخصیت ها برای انجام خشونت تشویق می­شوند و آن را نشانه موفقیت می­دانند اما در نهایت داستان این خشونت تقبیه می شود.
• خشونت­های این فیلم به جهت تخیلی بودنش ممکن است خیلی مورد تقلید کودکان واقع نشود ولی بهتر است شما با­ توجه به شناختی که از تخیل کودک خود دارید، محصول را انتخاب کنید. ممکن است در بعضی صحنه ها هیکاپ با والدین و عقاید آن­ها به درستی برخورد نکند، درباره ی این موضوع می توانید سوالاتی بپرسید و هشدارهایی بدهید.
• در نسخه اصلی این محصول صحنه های کوتاهی از روابط عاشقانه وجود دارد که ممکن است برای کودکان خود نپسندید. دراین صورت می­توانید از نسخه سانسور شده استفاده کنید.
• کودک را برای فهم پیام داستان درباره شجاعت و زندگی مسالمت ­آمیز به عنوان جایگزینی برای خشونت راهنمایی کرده و در این باره باهم گفت و گو کنید.

و اما کلام آخر!

در این مقاله با انیمیشن هایی با محوریت شخصیت پسرانه، آشنا شدید و در ادامه، این شما هستید که باید به عنوان والد تصمیم بگیرید که آیا انیمیشن را با روحیات و فرهنگ و معیارهای خودتان متناسب می دانید یا خیر؟
پیشنهاد می کنیم که نگاه متعادلی در این زمینه داشته باشید و تلاش کنید درباره نقاط متفاوت و خاص انیمیشن، با فرزندتان گفت و گو کنید تا ابهامات و مسائل ذهنی او حل شود و او را بیش از پیش به هویت و توانمندی های اصیل خود، نزدیک کنید.

امیدوارم از خواندن مقاله انیمیشن هایی با محوریت شخصیت پسرانه لذت برده باشید.

نویسنده

زهرا خسروآبادی

زهرا خسروآبادی

مشاور خانواده، پژوهشگر و نویسنده حوزه تربیت کودک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل خود را وارد کنید

به سایت کندو خوش آمدید!

برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد