این انیمیشن ها برای کودکان ۴ تا ۶ ساله توصیه می شوند!
اگر شما هم این روزها برای فرزند زیر 7 سال خود، به دنبال انیمیشن های جذاب، کوتاه و سریالی هستید تا علاوه بر ساختن یک سرگرمی بی دردسر، چند دقیقه آموزش مفید را کنار شما تجربه کند، تا انتهای این مقاله همراه باشید و با 4 انیمیشن ماجراجویی و آموزنده آشنا شوید.
1. انیمیشن بال های پر توان
داستان اثرچیست؟
هواپیمایی به نام جت، بستههای پستی کودکان را به سراسر جهان تحویل میدهد و اتفاقاتی که دراین بین رخ میدهد را با کمک دوستانش حل میکند. بهعنوان مثال یکبار در حوالی کوه اورست یک بسته پستی را تحویل کودکی داد که درون بسته بادبادکی وجود داشت اما به دلیل شرایط سخت آب و هوایی، بادبادک دختربچه گیر کرد و جت مجبور شد دوستش را خبر کند تا بادبادک را از لای سنگها دربیاورد. او با کمک دوستانش، مشکلات به وجود آمده را حل میکند.
آنچه لازم است بدانید:
این محصول مناسب کودکان بالای 3 سال است که فاقد خشونت و ترس است. البته به دلیل نمایش رفتارهای شجاعانه و قهرمانانه، بیشتر برای پسرها توصیه میشود.
شاید کودک شما با تماشای این انیمیشن تمایل پیدا کند که بستهای را سفارش دهد، پس بهترین زمان است که به او در این زمینه کمک کنید و در مورد فرستنده و گیرنده و تمبر اطلاعاتی بدهید و با کمک همبستهای را سفارش دهید.
هر قسمت این محصول اطلاعات مختصری راجع به زبان آن کشور و آثار باستانی میدهد. میتوانید در مورد زبان کشور و شهرتان یا آثار باستانی خاص شهرتان به او اطلاعاتی بدهید و از او بخواهید که اطلاعاتش را در کلاس یا در مقابل افراد دیگر بیان کند. بهخصوص اگر فرد خجالتی است این کار توصیه میشود.
سعی کنید مفاهیم تلاش و پشتکاری که در همه قسمتهای این سریال وجود دارد را به کودکتان توضیح دهید و مثالهای عینی از زندگی خودتان بزنید.
• حتی می توانید یک نقاشی یا بسته خاص که خودش اختراع و تهیه کرده باشد را آماده کرده و برای دوست یا فامیل پست کنید.
• از او بخواهید کاراکتر جت و یکی از دوستانش را نقاشی کند.
• از او بخواهید داستانی شبیه یکی از قسمتهای سریال جت بیان کند اما پایان آن متفاوت باشد. با این کار قوه تخیل و ذهن کودکتان فعال میشود.
• از او بپرسید کدامیک از قسمتهای این سریال را بیشتر دوست داشته است؟ با این کار قوه تشخیص و انتخاب او تقویت میشود.
• از او بپرسید دوست دارد جت برای او چه بستهای بیاورد؟
2. انیمیشن راستی مکانیک
داستان اثر چیست؟
سریال کارتونی راستی مکانیک، درباره پسربچهای به نام راستی است که به خاطر ذهن خلاق و دانش مهندسی از ابزار و قطعات ماشینها، رباتهای نجاتدهنده میسازد.
هر قسمت از این سریال به یکی از ماجراجوییهای راستی و دوستش رابی میپردازد. این دو نفر در هر قسمت همواره در حال تلاش برای کمککردن به باقی افراد شهر هستند و با خلاقیتشان، ابزارها و قطعات ماشینها را با هم ترکیب و طراحی میکنند تا یک ربات کمککننده و نجاتدهنده بسازند. این سریال پر از پیامهای مثبت و مفاهیمی درباره همکاری، همدلی، کمک بیقید و شرط به دیگران و پرورش خلاقیت است. رباتهای ساخته شده توسط راستی، هوشمند هستند و به او در ماجراجوییهایش کمک میکنند.
آنچه شما والدین باید بدانید:
راستی و رابی در این مجموعه یکدیگر را تشویق میکنند و از ایدههای همدیگر و دوست کوچکترشان به نام لیام استقبال میکنند که این امر توقع چنین برخوردی از والدین را در کودک ایجاد میکند. آنها در این مجموعه با هر اشتباه، آن را میپذیرند و به خاطرش عذرخواهی میکنند و در جهت رفع آن برمیآیند. روحیه خیرخواهی، کمک به دیگران و همکاری در این انیمیشن به وضوح قابل توجه است که در مسیر تربیت کودکتان میتواند یاریدهنده باشد. توجه داشته باشید که دسترسی راستی به ابزار و ساخت رباتها گاهی در دنیای واقعی امکانپذیر نیست. بهتر است این موضوع را برای فرزندتان توضیح دهید.
در راستای انیمیشن می توانید از فرزندتان بپرسید:
• آیا به ساخت ابزار و رباتها علاقهمند است؟
• راستی و رابی چرا در حل مشکلات موفق میشوند؟
• آیا تو هم دوست داشتی که با ساخت ابزار و رباتهای کمککننده به دیگران کمک کنی؟
• آیا اختراعی به ذهنت میرسد که بتواند به دیگران کمک کند؟
• راستی و رابی از چه چیزهایی برای ساخت اختراعاتشان استفاده میکنند؟
3. انیمیشن مسی به اکیدو می رود
داستان اثر چیست؟
«مسی» موجود پشمالوی کوچکی است که برای پیداکردن جواب سؤالات خود به سرزمین خیالی اُکیدو میرود.
مسی سؤالات زیادی دارد؛ ابرها چگونه درست میشوند؟ بستنیساز چطور کار میکند؟ چرا باید شیر بخوریم؟ چرا اشک میریزیم؟ چرا همهچیز سقوط میکند؟ و… او همراه با دوستانش، فیلیکس و زویی و زیم، زم و زوم، برای پیداکردن پاسخ سوالاتشان تلاش میکنند.
انیمیشن «مسی به اکیدو میرود» یک مجموعهی داستانی نیست بلکه در هر قسمت یک سوال جدید مطرح میکند و موضوعی را به کودکان میآموزد. این انیمیشن بیشتر جنبهی آموزشی دارد و بهتر است اتفاقات داخل سریال را در دنیای حقیقی نیز تاحدامکان برای کودک خود ایجاد کنید تا جنبهی آموزشی سریال برای کودک قابلدرک و ملموس باشد.
پیشنهادات ما:
• بعد از هر قسمت، از اتفاقات رخداده در انیمیشن با کودک خود صحبت کنید.
• تاحدامکان در محیط حقیقی کودک خود را با آنچه در سریال دیده است روبهرو و آشنا کنید.
• از کودک خود بخواهید او نیز سوالاتی که به ذهنش خطور میکند را در جمع خانواده مطرح کند و به کمک یکدیگر بهدنبال پاسخ آن بگردید.
• کتابهایی که در پاسخ به سوالات کودکان نوشته شده را برای کودک خود تهیه کنید.
4. انیمیشن فضاپیماها (space racers)
داستان اثر چیست؟
مدرسهی فضایی جایی است که در آن فضاپیماهای کوچک آموزش میبینند تا برای انجام سخت ترین مأموریتها در فضا آماده شوند. آنها هر روز ماجرایی تازه دارند و چیزهای زیادی دربارهی فضا یاد میگیرند. همچنین نکات اخلاقی مثبت و توجه به کارگروهی از ویژگیهای این اثر است.
این سریال انیمیشن در ژانر علمی_آموزشی در دو فصل طی سالهای 2011-2014 توسط آمریکا تولید شده و فضا و مفاهیم مربوط به آن را با زبانی ساده به کودکان در سنین پیش از دبستان آموزش میدهد.
آنچه شما والدین باید بدانید:
شما میتوانید با فرزندان کوچک خود به تماشای این سریال بنشینید و از ماجراهای آن لذت ببرید و چیزهای زیادی دربارهی فضا یاد بگیرید. اما توجه داشته باشید که کودک شما ممکن است متوجه همهی آنچه که میبیند نشود و یا برخی قسمتها و مفاهیم برایش قابل درک نباشد یا او را گیج کند. او ممکن است تمایلی به دیدن ادامهی سریال نداشته باشد. در چنین مواردی نباید کودک را مجبور به دیدن کنید چرا که او از فضا و نجوم متنفر خواهد شد. بلکه شاید بهتر باشد تماشای این سریال را به وقتی که او کمی بزرگتر شدهاست موکول کنید.
کودک شما ممکن است با دیدن این سریال به فضا و شناخت بیشتر آن علاقهمند شود. میتوانید او را همراهی کنید، به تماشای آسمان بنشینید، تغییرات ماه را دنبال کنید، کتابهای آموزش نجوم برایش تهیه کنید، به پارکهای علمی بروید، کاردستی درست کنید، نقاشی بکشید، فیلمهای بیشتری ببینید و همراه او خیال پردازی کنید. اما توجه داشته باشید که کودک شما ممکن است هیچ علاقهی مضاعفی نشان ندهد و به دیدن سریال اکتفا کند، در این صورت او را به هیچ کاری مجبور نکنید.
سوالاتی که می توانید از فرزندتان بپرسید:
• از کجای این قسمت خوشت آمد؟ چرا؟
• کجای این قسمت را دوست نداشتی؟ چرا؟
• نظرت چیست باهم ببینیم چه چیزهایی از این قسمت یاد گرفتیم؟
• آیا دوست داری بیشتر دربارهی آن بدانی؟
• چه رفتار خوبی در این قسمت از شخصیتها دیدی؟ (نام شخصیت مورد نظر را بیاورید)
و اما سخن پایانی!
هرچند این انیمیشن ها محتوای آموزشی دارند؛ اما به خاطر داشته باشید که اصلی ترین نیاز کودک شما در سنین زیر 7 سال، بازی و سرگرمی است. بنابراین؛ بیشتر از اینکه بر محتوای آموزشی آن ها و یادگیری کودک تمرکز کنید، به بازی و کاردستی و نقاشی و …بپردازید و در حین فعالیت های متنوع و مرتبط،دربارهی رفتارهای مثبت یا منفی شخصیت ها یا اتفاقات جالب هر قسمت، گفت و گوی موثر داشته باشید.